Egaliseren onder een PVC vloer

Een vloer leggen doe je zo

Is uw vloer aan vervanging toe? Of wilt u uw huisstijl veranderen en dus ook uw vloer hier in meenemen? Lees dan het onderstaande artikel. Er zijn namelijk een aantal handigheidjes bij het leggen van een vloer en dan vooral op het gebied van het egaliseren van een vloer. Wij wensen u allereerst veel succes met het aanleggen en afwerken van uw vloer.

Oude vloer verwijderen

Bij het aanleggen van een nieuwe vloer moet u natuurlijk eerst uw huidige vloer verwijderen. De wijze van het verwijderen hiervan hangt af van het type vloer wat in de woning heeft gelegen. Een houten vloer is gemakkelijk te verwijderen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een betonnen vloer. Het is ook mogelijk om uw vloer te egaliseren bovenop de oude vloer, maar dan moet u wel rekening houden met een aantal dingen. Zo moet u de deur inkorten, plinten verplaatsen en drempels ophogen.
Het aanbrengen van primer
De onderlaag van een vloer heeft altijd een zuigende werking. Deze werking zorgt ervoor hoe het egaliseermiddel zich gaat uitvloeien over de onderste laag van de vloer. Wanneer de laag een zeer sterk zuigende werking heeft moet u altijd een primerlaag op de vloer aanbrengen. Wij raden u wel aan om de vloer goed schoon te maken alvorens u gaat beginnen. Een stofvrije en droge vloer zal beter hechten dan een natte en stoffige vloer.

Het egaliseren

Voordat u daadwerkelijk het egalisatiecement op de vloer aanbrengt moet u het nog maken. Dit doen de meeste mensen in een speciekuip. U heeft hierbij een boormachinemixer nodig om het cement met het water te mengen. Zorg ervoor dat alle klonten eruit zijn en u moet er rekening mee houden dat het niet te dik wordt. Een dun cement zal gemakkelijker over de vloer aan te brengen zijn. Hierna is het gieten geblazen. Zorg ervoor dat de gehele vloer op dezelfde manier is gevuld, zodat u geen oneffenheden in de vloer heeft.