Badkamer vloeren

Badkamer vloeren

De badkamer wordt steeds meer gezien als een ruimte om te ontspannen, een plek waar sfeer en comfort een grote rol speelt. De badkamervloer en de muren kunnen worden gezien als de basis van de badkamer en spelen ook een belangrijke rol voor het bepalen van de sfeer.

Er worden steeds meer mogelijkheden geboden op het gebied van badkamervloeren. Zo wordt er tegenwoordig naast de standaard tegels ook gebruik gemaakt van hout, rubber en kurk. De meest voorkomende vorm van badkamervloeren zijn echter nog steeds keramische tegels. Deze tegels zijn duurzaam, relatief goedkoop en kunnen op zowel een houten als betonnen ondergrond worden toegepast. In de hedendaagse badkamers wordt steeds vaker gebruik gemaakt van grote formaten op het gebied van keramische tegels. Zoals bijvoorbeeld de Mosa Terra Maestricht tegels, die beschikbaar zijn in tegels van 60×60, andere tegels van het Nederlandse Merk Mosa zijn zelfs beschikbaar in afmetingen van 90×90! Door het gebruik van grote tegels zijn er minder voegen en krijgt de badkamer een ruimtelijker aanzien.

Houten badkamervloeren

Een nieuwe trend op het gebied van bakamervloeren is de houten badkamervloer. Voorheen waren eigenlijk alleen dure tropische houtsoorten een goede duurzame oplossing voor in de badkamer. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van laminaat met een echte houtlook. De vloeren zien er niet alleen uit als echt hout, ze hebben zelfs een echte houtstructuur. Natuurlijk ga je je afvragen of een laminaat vloer wel goed tegen vocht kan. Daarom worden laminaat vloeren in badkamers gelegd in combinatie met een rubberen strip, waardoor het vocht niet in de vloer kan trekken en dus ook niet bol kan trekken.

Gietvloeren

Ook gietvloeren worden steeds vaker in de badkamer gelegd. Een goed gelegde gietvloer is erg slijtvast en onverwoestbaar. De gietvloer hoeft niet perse een minimalistische look te hebben, maar kan in verschillende kleuren en uitvoeringen worden gelegd. Wel zijn betonnen gietvloeren redelijk gevoelig voor vocht en vlekken.