Tegelvloeren

Onderscheid in tegelvloeren – prijs en kwaliteit

Zoekt u een betaalbare tegelvloer voor keuken, badkamer of buiten op het terras. Tegenwoordig zijn in Nederland allerlei varianten te vinden, van de Italiaanse terrazzovloer tot strakke plavuizen, ze variëren behoorlijk in prijsklasse, kleur, structuur en toepassing. Deze laatste ‘keramische ‘variant is een goedkoop alternatief voor natuursteen. Plavuizen zijn in allerlei kleuren en formaten te verkrijgen in speciaalzaken en bij de reguliere bouwmarkt. Bij terrazzo denkt men al snel aan een oppervlak met een mozaïek van kleine steentjes. Deze steentjes zijn van marmer en kalksteen. Terrazzo vloeren zijn zeer levendige en kleurrijke vloeren waarmee prachtige composities te maken zijn. Vooral populair in de tuin of als aanrechtblad maar in de ons omringende landen ook vaak toegepast in badkamers, op binnenplaatsen en zelfs als blikvanger in de woonkamer. Een buitencategorie die niet voor iedereen betaalbaar is, zijn de natuurstenen vloeren. Dit kan monoliet marmer of hardsteen zijn, leisteen of graniet. De hogere kostprijs per m2 schrikt veel mensen af, maar met echte natuurproducten heeft u nog jaren geen omkijken meer naar uw vloer.

Professionele uitvoering zit altijd in de details

Een goed aangebrachte tegelvloer vraagt wat extra kennis en kunde van de tegelzetter en de speciaalzaak. Dit kan het soort mortel zijn waarin de tegels moeten worden gelegd, de ondergrond, de combinatie met vloerverwarming en of de tegel geschikt is buiten op het terras. Niet elke natuursteen is geschikt voor buiten en niet elke plavuizen tegelvloer heeft de nodige anti-slip eigenschappen. Laat u dus altijd eerst goed voorlichten in de door uw gekozen speciaalzaak en laat uw tegelvloer het liefst ook aanleggen door dit bedrijf.

Natuurstenen tegelvloeren en vloerverwarming

Natuurstenen tegelvloeren zijn van oudsher een beproefd middel. U vindt ze in antieke gebouwen, oude kastelen en villa’s. Elke natuurstenen vloer is weer anders. Vooral in marmersoorten en graniet kunt u zich creatief gezien helemaal uitleven. Prima geschikt voor elke mogelijke binnenruimte in huis en zeer functioneel in bijvoorbeeld badkamers. Het combineren van natuursteen en vloerverwarming is een vak apart. Niet elke soort natuursteen is warmtegeleidend, voor een optimaal resultaat zult u altijd op zoek moeten gaan naar een natuursteensoort die de warmte niet alleen accumuleert, maar die deze ook weer afgeeft aan de desbetreffende ruimte.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.