Gietvloeren

Verschillen tussen gietvloeren

Op het gebied van vloerkwaliteit en interieurs worden gietvloeren steeds populairder. Dit is niet alleen omdat het zeer onslijtbare en duurzame afwerkingen zijn, maar ook omdat de prijzen per m2 langzamerhand steeds gunstiger wordt voor de particuliere huizenbezitter. Gietvloeren zijn zeer dunne afwerkingen, soms maar een paar millimeter dik. Tussen epoxy gietvloeren en polyurethaan gietvloeren bestaat wel wat verschil. De eerste wordt vaak in industriële omgevingen gebruikt en is wat beter bestand tegen allerlei chemische verontreinigingen. En omdat epoxy harder is dan polyurethaan en een twee keer zo hoge druk- en treksterkte heeft als beton, is een epoxy afwerking het ideale product voor zwaar belastbare vloeren. Polyurethaan gietvloeren wordt vaker gebruikt binnen woonhuizen en kantooromgevingen, mede omdat de keuze in kleur en afwerking gigantisch is. Ook op het gebied van topcoatings is voor de PU gietvloer een groot assortiment producten beschikbaar. Er bestaan zelfs zogenaamde bio gietvloeren die gebruik maken van organisch geproduceerde hulpstoffen in plaats van synthetische.

Een gietvloer op maat

Voor het aanleggen van een gietvloer is het belangrijk om de ondergrond eerst goed in kaart te brengen. Vooral bij nieuw gelegde cementdekvloeren zal er nog wel het een en ander aan de ondergrond moeten worden gedaan. Pas nieuw aangebrachte cementdekvloeren moeten 28 dagen uitdrogen voordat er überhaupt kan worden begonnen met de aanleg. Ook kan het noodzakelijk zijn om de cementhuid op de dekvloer eerst te verwijderen. Hetzelfde geldt voor anhydriet dekvloeren. Voor een gietvloer op maat wordt daarna een juiste hechtprimer aangebracht, zodat de uiteindelijke (eerste) gietlaag goed hecht aan de cementdeklaag. Zoals reeds eerder vermeld, met PU gietvloeren kunt u wat betreft kleur en type topcoatings alle kanten op. U kunt een gietvloer laten aanbrengen met een zogenaamde ‘betonlook’, een grijstint die de ondergrond mooi neutraal maakt en goed past bij een moderne inrichting met natuurlijke materialen en meubilair. Maar u kunt zelfs een antislip coating laten aanbrengen die het risico van glijden en vallen behoorlijk reduceert. Voor meer informatie over verschillende soorten gietvloeren raden wij u aan hier een te kijken.

Prijzen van gietvloeren

Kiest u voor een PU gietvloer op maat, dan kiest u voor een hoogwaardig product dat snel kan worden aangebracht. Prijzen van gietvloeren zijn afhankelijk van het aantal m2 wat u wenst aan te leggen en het product dat u kiest. Het ideale moment om voor een gietvloer te kiezen is als u op het punt staat om een renovatie te gaan doen. U kunt uiteraard besluiten om het tegelwerk te vervangen maar u kunt ook als alternatief een gietvloer over het tegelwerk laten aanbrengen. Zo voorkomt u in de toekomst wederom het vergelen of vuil worden van de voegen en kunt u elke kleur op de vloer leggen die u wilt.

Gietvloer aanbieders

Gietvloer
Gietvloer Italia
Gietvloer & Gietvloeren
Goedkope gietvloer
Gietvloer Expert
Gietvloer
Gietvloer
Gietvloer prijs
Gietvloer prijzen
Gietvloer concurrent
Gietvloer repareren

Gietvloer Rotterdam
Gietvloer Den Haag
Gietvloer Amersfoort
Gietvloer Eindhoven
Gietvloer Den Bosch
Gietvloer Groningen
Gietvloer Nederland

Woonbeton
ESD vloer
Productievloer
Betoncire
Coatingvloer
Vloercoating
Garagecoating
Design betonvloer
Betonvloer Amsterdam
Gietvloeren betonlook
Cementgebonden gietvloer

Gietvloer doe het zelf

Gietvloer blog
Gietvloer ervaring

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.