Een deurmat om uw vloer te beschermen

Een deurmat om uw vloer te beschermen

Veel mensen maken bij hun huis gebruik van een deurmat. Veel mensen hebben zelfs twee deurmatten bij elke ingang van de woning; een buitenmat en een binnenmat.

Deurmatten zorgen er voor dat van het vuil dat mensen buiten de deur onder hun schoenen verzamelen grotendeels wordt geweerd. Omdat mensen dagelijks zowel buiten als op kantoren, bedrijven etc vuil en vocht onder hun schoenen verzamelen wordt er gebruik gemaakt van deurmatten. Natte schoenen kunnen zorgen voor een vieze vloer, maar kunnen ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Met een goede vloermat kunnen deze situaties voorkomen worden en kan ook tijd of geld besparen op eventuele schoonmaakkosten.

Er zijn allerlei verschillende soorten deurmatten, sommige deurmatten zien er erg leuk uit, maar hebben totaal geen functie. Andere deurmatten zijn juist weer niet om aan te zien maar vervullen wel hun functie. Natuurlijk is het logisch om de juiste deurmat te kiezen die naast functioneel ook mooi is.

Platte deurmatten van bijvoorbeeld naaldvilt hebben relatief weinig ruimte om vuil op te slaan. Deze matten zullen dus hun functie niet volledig vervullen. Hogere deurmatten hebben dus vaak een grotere vuil opname capaciteit.

Een ideaal materiaal voor het opnemen van water of vohct is katoen. Maar het nadeel is dat dit weer erg plat is, waardoor vuil bovenop komt te liggen. Ook zijn er synthetische vezels die goed zijn voor vocht opname. Hierbij geld over het algemeen de vuistregel; hoe dunner de vezel, des te meer oppervlak om water op te nemen. Aan een dunnere vezel zit echter wel weer het nadeel dat deze een minder schraapeffect hebben.

Kokos deurmatten

Een goede keuze voor een deurmat is een kokos deurmat. Deze matten worden gemaakt van de vezels van de buitenkant van de kokosnoot. Deze vezels zijn geluiddemepend en bestand tegen schimmel en rotting. Kokos deurmatten zijn vaak hoge deurmatten, waarbij voldoende ruimte voor vuilopslag is. Daarnaast is er door de harde structuur een goede schraap mogelijkheid. Kokos deurmatten staan er om bekend erg lang mee te gaan en zijn een natuurlijk en duurzaam product. Deze deurmatten worden in verschillende kleuren geleverd en zijn natuurlijk in allerlei afmetingen te verkrijgen. Er zijn zelfs kokos deurmatten met leuke afbeeldingen verkrijgbaar.