De natuur in uw interieur met tegels

De natuur in uw interieur met tegels

Een thema dat niet meer los te zien is van het inrichten van een interieur met vloertegels of wandtegels, is die van de beleving en ervaring die natuurlijke materialen aan de woning kunnen meegeven. Van kleuren en nuances in de afwerking van het hout en tot aan de geschiedenis en herkomst van de verschillende materialen. Vloertegels als houtlooktegels die een natuurlijk oppervlak van ruw hout bezitten, of juist een doorleefde vloer van planken die zo uit een industrieel pand lijkt te komen, zijn hier goede voorbeelden van. Onderscheidend vermogen met natuurlijke expressie maar dan wel met het gemak dat keramische tegels u kunnen bieden. Deze trend geldt niet alleen voor woonruimten, maar zeker ook voor commerciële area’s of zelfs kantoren waarbij de sfeer die de inrichting weergeeft een onderdeel van de bedrijfsfilosofie is.

Houtlooktegels als stijlimpuls

Tot een decennium geleden was de badkamer gedegradeerd tot een ruimte die louter diende voor het wassen en tandenpoetsen met, afhankelijk van de stijlperiode, gekleurde of kale witte badkamertegels. Nu is de badruimte een prominente kamer in het huis met een eigen bestaansrecht, een plaats om wellness te ervaren door middel van natuurlijke referenties en lijnen die het perfecte evenwicht weergeven dat we normaliter eigenlijk alleen in de natuur terugvinden. Houtlooktegels of vloertegels die warme tinten aan de badkamer meegeven en in lijn zijn met de meubels en de vormobjecten die de ruimte vervolmaken. Deze tendens in de richting van de ‘natuurlijke’ bestaat volledig in lijn met de steeds populairder wordende trend van het hergebruik van oude of oud gemaakte materialen. Een stijlimpuls die ook van toepassing is op de bij deze gedachte passende tegels die ook zeer geschikt zijn voor een interieur, waarbij de sleutelwoorden maximale flexibiliteit en extreme functionaliteit voor elke kamer zijn.

Een tegellook met een natuurlijk effect

De technologische en stilistische evolutie van wandtegels en vloertegels gemaakt in Italië zorgen voor mogelijkheden in het tegeldesign die eindeloze en zeer gedifferentieerde aspecten en stemmingen kunnen realiseren. Tegels zijn bevrijd van elke esthetische grenzen aan chromatische paletten en visuele effecten zodat in de tegelafwerking de natuur steeds realistischer weer te geven is. Om een ontspannen sfeer met natuurlijke tinten te verkrijgen zijn de kleuren die de hardheid van steen, de zachtheid van klei en modder of de bochtige aderen van hout creëren, de ideale oplossingen. Ook wordt het uitzien van natuursteen vaker in een tegelcollectie gemengd om een verfijnd interieur in te richten met een klassieke touch. Houtlooktegels stralen zorgen voor de warme sfeer door te kiezen voor het unieke karakter van hout. Het is verkrijgbaar in oneindig veel variaties en kleuren. Vaak is de warmte van het hout ook beschikbaar met een grof of levendig oppervlak, zodat het ook buiten gebruikt kan worden. Visual subtiliteit en gegarandeerde sterkte zijn de kwaliteiten die houtlooktegels de ideale keuze voor esthetisch en opvallende oplossingen met tegels maken. Voor meer informatie over tegels in het interieur van uw woning zie het blog met tegelnieuws hier.