Kruipruimte isoleren en ventileren voorkomt onnodige kou in de winter

Een kruipruimte is een ruimte onder de woning waar de leidingen lopen. Door de kruipruimte blijven de leidingen bereikbaar mocht er iets gebeuren. Maar helaas zijn er vaak veel kruipruimtes vochtig of niet goed. En de gevolgen kunnen niet zo fijn zijn. De gevolgen in oude huizen zijn vaak schimmel of ongedierte. Of dat het huis nat aanvoelt of vochtig aanvoelt. Ook kan het huis koud aanvoelen. Dan moet de kachel meer stoken en dit is weer te zien in de energierekening. Daarom is het verstandig om de kruipruimte te isoleren.

Kruipruimte isolatie

De kruipruimte isoleren kan op verschillende manieren en zorgt voor veel voordelen. Je kan je kruipruimte ventileren of isoleren met EPS-korrels. Deze korrels worden via een buis in de kruipruimte gespoten en zorgen voor een goede isolatie. De kruipruimte wordt namelijk volgespoten met EPS-korrels die op het water blijven drijven. De korrels nemen vocht op. Dit zorgt er ook voor dat het vocht zich niet kan verspreiden door heel het huis. Het voordeel van de EPS-korrels is dat ze recyclebaar zijn en ook jarenlang mee gaan. Als de bewoner geen EPS-korrels meer in de kruipruimte wil kunnen deze ook weer makkelijk weggehaald worden. De buis wordt weer aangelegd en dan worden alle korrels weer terug gezogen. Ondanks de EPS-korrels blijft het heel makkelijk om bij het leidingwerk te komen.
Door de speciale celstructuur reageren ze niet op andere stoffen en zijn ze duurzaam. Het maakt niet uit hoe heftig en in welk stadium de kruipruimte zit de EPS-korrels doen hun werk en zorgen dat de kruipruimte goed geïsoleerd wordt en dat de bewoners snel de voordelen zien van de korrels.

Duurzame EPS-korrels

EPS-korrels is de meest duurzame manier van alle isolatiemogelijkheden. De korrels zijn volledig recyclebaar. Dit scheelt in de kosten en zorgt goed voor het milieu. Ook lekken ze geen schadelijke stoffen of gassen. Dit is natuurlijk ook goed voor het milieu. Een ander duurzaam voordeel is dat de korrels levenslang werken. Ze verliezen nooit hun werking. Het voordeel is dat je niet hoeft te onderhouden dat de waarde van je huis hierdoor stijgt en dat je nooit last hebt van de gevolgen van een isolatie loze kruipruimte. En het grootste voordeel is dat je woning langer zal meegaan. De woning heeft geen last van schimmel en geen houtrot. De woning kan langer staan en verouderd veel minder.

Tegenwoordig wordt er in nieuwbouwwoningen vaak al de kruipruimte geïsoleerd. Vaak bij oudere woningen is dit niet gedaan en is het verstandig om de kruipruimte te laten isoleren. Als den nieuwbouwwoning niet is geïsoleerd is het verstandig om hierover na te denken.

Bron: http://www.kruipruimteisolatieholland.nl/